zaterdag 30 maart 2019

Een vroege start


 
Even genieten aan een leeg Dokkummerdiep op 29 maart 2019.

Nog nooit hadden we op 28 maart de boot al in het water. Een hogedrukgebied gaf rustig weer en voor een volgende week werd slechter weer voorspeld. In februari was er al gelegenheid om nog wat aan de boot te klussen, nu kon Neeltje direct het water in.

Toch is het altijd weer een drukke dag: autorijden, boodschappen doen, boot op de wal klaar maken, eenmaal in het water een eerste controle, spullen inladen en dan maar gauw naar de box. 's Middags de boot stofzuigen en inruimen en in de windstilte ook het grootzeil er maar opgezet. Reken maar dat je dan 's avonds vroeg de kooi opzoekt!

 
Wachten op de natuurlijke warmtebron ...

De volgende ochtend mocht de zon eerst de kajuit opwarmen. Ondanks een frisse nacht is de kachel niet aan geweest. Na het ontbijt de boot gewassen en daarna: Trossen los!
We zijn even het Dokkummerdiep opgevaren en hebben een steiger opgezocht om te genieten van de stilte... nou ja, op die paar straaljagers na dan....

 
Het geluid van straaljagers hoor je niet op de foto.

Nog geen boot tegengekomen! Dat was een lekker begin. Helaas was het uitstapje maar kort. Op de volgende dag had ik weer een afspraak, dus na aankomst in de haven gelijk weer naar huis gereden.
Bij een volgende mooi weer periode gaan we langer het water op. We hebben er zin in!

 
We zijn benieuwd hoe snel de steiger zich vult.
 
 
Met groet, Jan 


2 opmerkingen: