zondag 25 oktober 2015

Terugblik 2015

Ik heb na de zomer nog al wat reacties binnengekregen als: Is er wat gebeurd? Geen Blogberichten meer... Laat ik jullie geruststellen: Er iets niets gebeurd. Er was alleen over het varen niet veel te melden.

Nadat Neeltje naar het Lauwersmeer is gebracht was het wachten op rustig weer voor de tocht door de Duitse Bocht. Maar dat rustige weer kwam niet. Bijna dagelijks kwam de maximale wind op 6 Bft of hoger. En dan ga ik niet meer de zee op. Niet vanwege de wind, maar vanwege de zeegang. Dagen achtereen doorstaande wind geeft een flinke zeegang. Daar kan de schipper niet zo tegen...
Vooraf wegbrengen ging dus niet door. Maar ook in onze vakantieweken bleef een harde wind doorstaan. We besloten om op het Lauwersmeer te blijven.


Na een week genieten van de natuur zijn we langzaam door Friesland teruggevaren naar het IJsselmeer. De storm van zaterdag 25 juli hebben we aan hogerwal in Enkhuizen uitgelegen. Daarna werd een week regen voorspeld. We zijn op zondag 26 juli maar terug gezeild naar Kampen. Pas in augustus kwam rustiger zomerweer. Daar konden we in de weekeinden nog mooi van genieten.
Nu staat Neeltje in de winterstalling. Eind april gaan de trossen weer los. Dan zien we wel weer hoever onze horizon reikt.

De zomer van 2015 was voor ons bijzonder. De schipper nam afscheid op zijn werk. Dat afscheid werd een feest. De weken daarop volgend voelden als vakantie. En feitelijk was dat ook nog zo. Het verjaardagsfeest daarna voelde als een afscheid. Alles bij elkaar gaf het een groter impact als verwacht. Ook het zeilen kwam mede daardoor wat op de achtergrond.

Nu  is het genieten van het nieuwe ritme van het pensioen.

Enya zong:
"the turn I have just taken,  the turn that I was making,
I might be just beginning,  I might be near the end...."


Ik voel het als een begin van weer een mooie reis. Reist u mee?

 
Ik wens jullie allen een goede overwintering en misschien treffen we elkaar volgende zomer ergens op of langs het ruime water!

Met groet, Jan

3 opmerkingen:

  1. Heerlijk gevoel om te weten dat er meer mensen zijn die het prettig vinden om te varen! Ikzelf doe het namelijk maar al te graag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Laatst een rondvaart gemaakt in Nederland. Ik kan niet wachten om eens een rondvaart in het buitenland te maken. Iemand advies?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Peter, wat bedoel je precies? Met eigen boot?
      Je kan de vraag misschien beter stellen via mijn mailadres links onder aan de pagina. Met groet, Jan

      Verwijderen