donderdag 7 juli 2016

Pluk de dag

In een echte wisselvallige Nederlandse zomer is het motto "Pluk de dag". Na een maand "bootonthouding" hebben we dat vandaag maar eens gedaan en de trossen weer losgegooid.
In mijn laatste bericht gaf ik al aan dat we nu afzien van buitenlandse bootreizen en nu vooral gaan genieten van kortere vaartochten op vertrouwd water. We hadden de afgelopen jaren te veel slechte dagen. Het was vandaag echter prachtig zeilweer en dan ben je mindere dagen weer gauw vergeten.

 
Met een windje "begin 4" accelereert Neeltje naar haar kruissnelheid.
Het fijne zeilgevoel komt terug!
Ketelmeer, 7 juli
 
Wij waren net terug van een vakantie in de Alpen. Het contrast tussen die twee werelden kon niet groter zijn. Wij vinden het een overweldigende ervaring om in de bergwereld te wandelen. We kunnen ons ook voorstellen dat Zwitsers, al varend,  ons waterland als net zo bijzonder ervaren. Vandaag zagen we nog een jacht met een Zwitserse vlag langskomen en moesten daaraan denken.

 
Een week geleden verbleven wij op ruim 2.000 m boven NAP! 
Het contrast kon niet groter zijn.....
Engadin, 28 juni
 
Beide werelden zijn niet met elkaar te vergelijken. Beiden zijn bijzonder. Er is wel een gemeenschappelijke factor: Zeilen en bergwandelen zijn erg weersafhankelijk. Maar wat is het fijn om van beide sporten te mogen genieten.

Dan is er nog iets nieuws te melden. We hadden al een jaartje een nieuw zonnekleed. Vorig jaar hebben we dat niet nodig gehad. Ook in de afgelopen meimaand bleef het kleed in de zeilenberging. We hebben het kleed in de thuishaven maar eens op de giek gelegd. Het biedt voldoende bescherming tegen de zon en het blijft lekker licht in de kuip.

 
Op de ligplaats geeft het nieuwe zonnekleed bescherming tegen de zon
en zo nodig ook tegen een regenbuitje.

Na de mooie zeildag van vandaag zien we al weer uit naar een tijdje goed zeilweer.
En laat die zon maar komen!

Met groet, Jan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten