donderdag 25 augustus 2016

Toch nog zomer ...


 
Zomer op het Ketelmeer, 24 augustus 2016.


"Wij gaan weer naar school" staat er op borden langs de weg in midden Nederland. Dat geldt niet voor de schipper, maar wel voor de schipperse. En uitgerekend in deze week lopen de temperaturen hoog op. Terwijl in de schoollokalen menig zweetdruppeltje valt mag ik nog genieten van het mooie weer. Op 24 augustus samen met een oud-collega die zijn spiegelreflex mee nam. En dat betekent altijd mooie plaatjes. Dus weer aanleiding voor een berichtje.

 
Al varend voor de wind kon de Lichtweergenua op het stag.
 
Hopend op wat wind en beschermd met factor 30 staken wij van wal. Helaas bleef de werkelijke wind wat achter bij de voorspellingen en moesten wij genoegen nemen met een heel rustig tochtje. Niet erg, voor de gast aan boord was alles nieuw en bij het mooie weer werden vele plaatjes geschoten.

 
Selfie!
 
Ik wilde graag nog een paar mooie afbeeldingen van de zeilende boot. Dat was nu goed mogelijk. Ik heb de fotograaf even "aan de dijk gezet" en ben heen en weer gaan varen. Het resultaat werd een "Giga" bestand aan foto's waarvan er in dit Blog nog regelmatig eentje getoond zal worden.

 
Zicht op Neeltje vanaf de Ketelmeerdijk.
 
Gelukkig kwam de wind in de middag nog tot 3 Bft waardoor het zeilgevoel ook nog even terug kwam.

 
Toch nog aan het werk?
 
 
Het bleef een tropisch sfeertje.
 
 
En eh, alleen maar fotograferen? Varen!

Op het water en in de wind was het heerlijk. Pas op de terugweg werd het warm, in de haven heel warm..... Daarom na aankomst gauw de schaduw opgezocht.

 
Terugblik van onder de boom: Het was weer een prachtige dag.

 
Tot zover dit bericht en dit seizoen. De boot gaat al gauw op de wal. Volgend jaar weer een langer vaarseizoen. Tot dan, Jan.
 
 
Foto 1 - 6: J. Prakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten